Rektor sökes till Stiftelsen Årsta Gård i Stockholm

Rektor sökes till Stiftelsen Årsta Gård i Stockholm

Om oss:Under 60 år har det funnits verksamheter för barn och ungdomar på Stiftelsen Årsta Gård som bedriver obligatorisk särskola, gymnasiesärskola, boende och daglig verksamhet för barn, ungdomar och vuxna med funktionsvariationer. Huvuddelen av verksamheten återfinns på Årsta Gård, i en 1700-talsherrgård, belägen i en mycket naturskön omgivning strax söder om Stockholm.

Vårt syfte är att på ett medvetet sätt skapa en miljö och relationer mellan barn, ungdomar och vuxna. Därigenom skapas förutsättningar för dem att kunna tillvarata sina utvecklingsmöjligheter. Hörnstenar i vårt arbete inom skola och boende är waldorfpedagogiken och läkepedagogiken. Stiftelsen Årsta Gård är en icke vinstdrivande verksamhet.

Arbetsuppgifter:

Som rektor får du förmånen att leda en mycket engagerad personalgrupp. Du kommer att ansvara för förskoleklass, grundsärskola, gymnasiesärskola, fritids och korttidsvistelse, där närheten mellan personal och elever är stor. Du har en humanistisk människosyn och tror på att arbeta med delaktighet för att skapa förutsättningar för dina medarbetare att ta ansvar för sin egen och skolornas utveckling. I ditt ledarskap är du pedagogisk och tydlig. Du har mod att agera och ta initiativ till aktiviteter och åtgärder för att nå mål och resultat.

I ditt uppdrag har du ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete baserat på forskning och vetenskaplig grund och självklart är du väl förtrogen med skolans uppdrag, styrdokument och de lagar och avtal som reglerar verksamheterna. Du rapporterar till verksamhetschefen och styrelsen. Som stöd har du pedagogiska samordnare som är arbetsledare för elevassistenterna och som planerar för fritids-och korttidstillsynen. Till din hjälp har du också verksamhetschef och ett gott HR-stöd.

Kvalifikationer:

Vi söker dig:

  •  Med högskolexamen med pedagogisk inriktning
  • Med dokumenterad erfarenhet av att leda, planera och organisera arbete i skolverksamheter

Vi ser gärna att du:

  • Har påbörjat eller avslutat rektorsprogrammet
  • Har erfarenhet av budgetansvar, arbete med måldokument och läroplan
  • Har erfarenhet av digitala verktyg
  • Är bekant eller är utbildad inom waldorfpedagogiken

Erfarenhet från särskolan är meriterande.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan skickas till: es.dr1553619913agats1553619913ra@zt1553619913luohc1553619913snov.1553619913nitra1553619913M1553619913

Sista datumet för ansökan: 2018-09-17

Varmt välkommen med din ansökan!

© 2015-2018 Värna