Haganäs söker ny arbetsledare för betonggjuteriet

Haganäs är en idéburen LSS-verksamhet som omfattar tre gruppbostäder, stödboende, daglig verksamhet samt ett rikt kulturliv. Verksamheten vilar på en antroposofisk värdegrund som inspirerar både inriktningen och utformningen av det dagliga sociaterapeutiska arbetet. Vi är nu inne i en expansiv utvecklingsfas där vi fokuserar på utveckling av ledarskap och medarbetarskap för att möta marknadens allt högre krav.     Vill du vara med och föra det arbetet framåt tillsammans med oss?

Tjänstebeskrivning

Som arbetshandledare för betonggjuteriet ingår du i vår Dagliga verksamhet inom Haganäs. Du kommer arbetshandleda en grupp som nu består av fyra arbetstagare. Tillsammans med gruppen ska ni gjuta olika betongprodukter och ta hand om både för- och efterarbete i gjuteriet.

Din främsta arbetsuppgift är att handleda arbetstagarna och göra det möjligt för dem att delta i alla olika arbetsmoment, utifrån deras förutsättningar. Arbetet är mer än en sysselsättning. Det är ett riktigt arbete där vi möjliggör att våra arbetstagare att aktivt delta i arbetslivet, där arbetstagarnas färdigheter utvecklas.

Som arbetshandledare kommer även du ha kontakt med beställare, konstnärer och samarbetspartners. Offertarbete ingår i tjänsten och du rapporterar till föreståndare för Daglig verksamhet.

Dina ansvarsområden är, utöver gjuteriet, fysiska och psykosociala arbetsmiljön samt aktivt arbeta med förbättringsarbete och kvalitet. Ansvar för underhåll av maskiner, verktyg och utrustning. Upprätta scheman och arbetsplaner i samråd med arbetstagarna. Verka för produktutveckling, marknadsföring och vår hemsida.

I tjänsten ingår att informera och rapportera avvikelser och oegentligheter i bl.a. Lex Sara.

Säsongsbetonade arbetsuppgifter för omvårdnad av inne- och utemiljön, oftast tillsammans med någon annan arbetsgrupp på Haganäs.

Kvalifikationer

  • För uppdraget lämplig utbildning: Socialterapeut och gärna även hantverkar-konstnärlig utbildning.
  • Erfarenhet av gjutarbete och lättare konstruktionssnickerier.
  • Erfarenhet av arbetsledarskap.
  • Körkort *B*** erfordras.

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att möta människor med särskilda behov samt skapa förtroende och trygghet inom organisationen och gentemot arbetstagare.

Att du ser möjligheter, är öppen för nytänkande och har förmåga att entusiasmera din arbetsgrupp.

Att du har hög social kompetens och har lätt att anpassa dig till yttre förutsättningar samt andra människor. Viktiga egenskaper är god kommunikationsförmåga, god förmåga att föra konstruktiva dialoger med arbetstagare, kollegor och ledningen.

Då vissa delar innefattar offertarbete, och faktureringsunderlag behöver du även ha en administrativ förmåga. Du behöver ha ett övergripande synsätt på enheten och god förmåga att göra situationsanpassade prioriteringar där våra huvudpersoner står i fokus men också att de administrativa uppgifterna löper på enligt rutiner.

Erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kommer att tillämpas. Tillträde efter överenskommelse.

Urvalet sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Ansökningar innehållande CV, referenser och ett personligt brev skickas senast

2020-11-01 till:

Föreståndare 

Verksamhetschef

eller

Haganäs ekonomiska förening att: Helga Ekberg

Box 45

153 21 Järna

www.haganas.se

© 2015-2020 Värna