Husansvarig sökes till Vindrosen

Välkommen till Vindrosen

Inom Stiftelsen Vindrosen arbetar vi med barn och unga med diagnoser inom autismspektrumet. Vi har en grund- och gymnasiesärskola, tre boenden (9:8) och fritidsverksamhet, samt en daglig verksamhet (9:10) i Sjöbo kommuns norra del, närmare bestämt i Vollsjö, Frännnge och Vallarum.

Verksamheten är väletablerad och har ett gott renommé och vi söker Dig som tillsammans med engagerade medarbetare vill bidra till att fortsätta utveckla verksamheten både vad gäller elever och medarbetare. Vi har ett tätt samarbete med elevernas boende och skola och strävar efter en gemensam syn på hur vi skall stödja den enskilde elevens utveckling på bästa sätt.

Vindrosen leds av en ledningsgrupp i dag bestående av Verksamhetschef/Rektor, Ekonom, HR, Föreståndare. Verksamheten drivs utifrån en antroposofisk människosyn med en waldorfpedagogisk särskola och ett läkepedagogiskt arbetssätt. Verksamhetens huvudman är Stiftelsen Vindrosen och är en icke-vinstdrivande stiftelse.

Vindrosen söker nu husansvarig för ett av våra 9:8 boende. Tjänsten är heltid och innefattar arbetsledning, husansvar 50% samt arbete som boendestödjare 50%.
I allt ditt arbete är det centralt att du alltid har eleven i fokus och har ett professionellt
tillvägagångssätt. I din arbetsledande roll ingår att jobba för en kreativ och positiv arbetsmiljö som präglas av ömsesidig respekt mellan kollegor.

Du kommer att leda enheten i det dagliga arbetet och vara en viktig länk mellan medarbetare och föreståndare. Du blir en viktig del i att säkerställa att värdegrunder, regler och rutiner efterlevs och tillämpas. Du kommer att uträtta och fördela av föreståndaren fattade beslut om hur arbetet utförs, av vem och när.
I uppgiften som husansvarig har du också helgjour enligt rullande schema i överenskommelse med Föreståndare.

Som boendestödjare tjänstgör du som stöd, och språkrör, för eleverna i deras träning till ett så självständigt liv som möjligt. Du arbetar för att hjälpa eleverna att utvecklas och stärkas. Tillsammans med övriga medarbetare ansvarar du också för det gemensamma i verksamheten.

Hos oss stöttar du, motiverar och är delaktig i de boendes vardag med personlig omvårdnad och omsorg, samt är aktiv i deras fritid och helger. Du ger stöd och hjälp i alla de sysslor som förekommer i ett hem. I arbetsuppgifterna ingår också skriftlig dokumentation.

Som person är du lugn och trygg i dig själv, har en människosyn som ser till allas lika värde, är social och villig att ta egna initiativ samt har ansvarskänsla. Du bör också ha fyllt 25 år. Arbetstiden är schemalagd dagtid, kvällar och helger.

Kvalifikationer:

 Vård- och omsorgsutbildning, undersköterska, mentalskötare eller likvärdig relevant
utbildning.
 Du ska behärska svenska i tal och skrift.
 Erfarenhet från arbete med människor med autism
 Erfarenhet av personer med olika former av utåtagerande beteende
 Kunskap om, och erfarenhet av, tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande, alternativ och kompletterande kommunikation samt ett högstrukturerat arbetssätt.
 Arbetslivserfarenhet från arbete inom LSS-verksamhet
 Dokumentation och datorvana
 Stor vikt fästs vid personlig lämplighet
 B-körkort är ett krav

Meriterande är:

 Läkepedagogutbildning
 Tidigare erfarenhet av arbetsledning

Vi vill ha din ansökan via mail, märk med ”Husansvarig”, och den ska innehålla ett personligt brev samt CV:

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!
Start: Tillträde enligt ök.
Kontaktperson: Camilla Rosqvist, 072 229 92 20

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

© 2015-2021 Värna