Ny bok av Iris Johansson ”En annorlunda verklighet”

I böckerna En annorlunda barndom och Ett annorlunda liv berättar Iris Johansson om sitt liv i vår verklighet. Med de böckerna i ryggsäcken vill hon på nytt berätta om sitt liv men denna gång utifrån hennes immateriella verklighet. Hon vill berätta om den kräftgång mellan den vanliga och den riktiga verkligheten som varit så svår men haft all tid i världen, berikat henne oerhört och samtidigt varit mycket tom för att Iris inte kan gå genom sina känslor.

Iris Johansson föds 1945 och växer upp på en gård i Västergötland. Hon är ett autistiskt barn. Med fars och andras hjälp får hon undan för undan fotfäste i vår vanliga verklighet. Vid 10 års ålder är hon med på beslutet att börja leva i den och låta hennes riktiga verklighet vara i bakgrunden. Hon hittar nu också ett fenomen som helt fångar hennes interesse och som hennes fortsatta liv kommer bygga på: kommunikation. Kommunikationen i människor, mellan människor och ut i världen och verkligheten. Hennes resa bär sedan ut i denna vanliga verklighet och går genom familj och yrkesliv och en aldrig upphörande ström av möten som genom kommunikation igen och igen visar henne en ny bit av alla människors annorlunda verkligheter.

En annorlunda verklighet är berättelsen om ett annorlunda liv och om en annorlunda forskning där Iris riktiga verklighet får betydelse.

Boken ges ut av förlaget Fabric of Life och finns ute i handeln 14 april. Men om du vill ha boken tidigare och vill ha en riktig hårdpärmsbok får du gärna förbeställa nu och få boken i din hand i mitten av februari. Klicka på länken så kan du göra din förhandsbeställning där

https://fabricoflife.pub/

© 2015-2021 Värna