Solåkrabyn söker föreståndare till två gruppbostäder på Selaön i Stallarholmen

Solåkrabyn är en ideell förening som erbjuda vuxna med funktionshinder enligt LSS en individanpassad livs- och arbetsgemenskap i nära anknytning till samhället och dess normer. Genom ett personligt anpassad boende i grupp eller i egen lägenhet – på landet eller i tätort – erbjuds goda möjligheter till utveckling och trygghet.

Rätten till ett meningsfullt arbete och identitetsstärkande sysselsättning ingår som en viktig princip i Solåkrabyns verksamheter. Individuellt anpassade uppgifter i arbete och terapi, kompletterar boendets sociala inverkan.

Arbetet som föreståndare medför att, enligt LSS, ansvara för att boende får stöd och service i överensstämmelse med gällande lagstiftning och arbetsinstruktioner. Att verka för och implementera Solåkrabyns kärnvärden i det socialterapeutiska arbetet.

Som föreståndare ingår medarbetaransvar och arbetsledning, inklusive vikarieanskaffning, schemaläggning och rekrytering. Administrativa uppgifter såsom social dokumentation och ansvar för uppföljning, kvalitetssäkring och vidareutveckling av arbetet.

Vi söker dig som är lyhörd, kreativ, nyfiken, kommunikativ, stresstålig och strukturerad. Vi ställer höga krav på att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete, att skapa relationer med boende, anhöriga och medarbetare. Du bör kunna arbeta självständigt och samarbeta i team. Erfarenhet av arbete inom omsorgsverksamhet är meriterande.

Kvalifikationer: Högskoleutbildning som IVO godkänner som föreståndare, vilket innebär minst 180 hp, inriktning Socionom / Sjuksköterska / Beteendevetare eller liknande, B-körkort, behärska svenska i tal och skrift på grund av mycket dokumentation och kommunikation. Du har god kunskap om LSS samt tillhörande lagstiftning.

Varaktighet/Arbetstid

Tillsvidare / Heltid, 39,5 tim/vecka

Lön

Avtalsenlig lön.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 10 september 2021
Vi tar emot ansökan via e-post:

Kontaktpersoner

Charlotte Frenker, biträdande verksamhetschef. Tel: 076 760 60 97
Jenny Karjalainen, samordnare Selaön. Tel: 070 233 40 39

© 2015-2022 Värna