Stiftelsen Margaretagården söker arbetsledare

Stiftelsen Margaretagården i Mörsil, Åre kommun, är utförare av insatserna Bostad med Särskild service och Daglig verksamhet LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade). Vi bedriver en antroposofiskt inspirerad socialterapeutisk verksamhet där djur, natur, trädgård, konst och kvalitativ mat är viktiga beståndsdelar.

Boendet består av två gruppbostäder med fem boende i vardera hus, i den dagliga verksamheten deltar åtta personer. I verksamheten arbetar totalt 22 tillsvidareanställda medarbetare.

Verksamheten lägger tonvikt på professionellt och lågaffektivt bemötande där vi genom ett strukturerat och individanpassat arbetssätt ska främja delaktighet och självständighet.

Som arbetsledare på Margaretagården jobbar du nära arbetsledarkollega, verksamhetschef, distriktsköterska, medarbetare och personer med insatser och dess företrädare.

Huvudman för verksamheten är Stiftelsen Margaretagården styrelse.

I Mörsil finns en stark bygemenskap och goda möjligheter till att pendla med kollektivtrafik både genom buss och tåg.

Roll & funktion

Arbetsledaren har en ledande funktion och är utsedd att skapa goda förutsättningar för det dagliga, operativa, arbetet. Arbetsledaren ingår i Margaretagården ledningsgrupp och ansvarar för att verksamheten bedrivs med god kvalitet enligt socialstyrelsen definition och enligt en socialterapeutisk inriktning samt bidrar till utveckling, måluppfyllelse och lagefterlevnad och en god ekonomi.

Arbetsledaren representerar Margaretagården och dess verksamhet internt såväl som externt.

Arbetsledare rapporterar till verksamhetschef

Arbetsuppgifter:

Som arbetsledare ingår medarbetaransvar, bemanningsansvar, schemaläggning och rekrytering. Administrativa uppgifter och ansvar för uppföljning, kvalitetssäkring och systematiskt förbättringsarbete.

Vi söker dig som är lyhörd, kreativ, nyfiken, kommunikativ, stresstålig och strukturerad. Vi ställer höga krav på att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete, att skapa relationer med de som bor och har sin dagliga verksamhet hos oss, anhöriga och medarbetare m.fl. Du bör kunna arbeta självständigt och samarbeta i team. Erfarenhet av arbete inom omsorgsverksamhet är meriterande.

Kvalifikationer:

Högskoleutbildning relevant för uppdraget. Du har god kunskap om LSS samt om målgruppen.
Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta såväl självständigt som i team utifrån överenskommen struktur,
uppsatta mål och fattade beslut. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som personlig mognad, god samarbetsförmåga, hög ansvarskänsla och är stresstålig. Vi värderar flexibilitet och engagemang högt.

Arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska samt har goda datorkunskaper. Körkort för bil är önskvärt.

Tidigare ledarskapserfarenhet och/eller utbildning/erfarenhet i läkepedagogisk/socialterapeutisk verksamhet är meriterande.

Övrigt

Tjänsten som arbetsledare är på heltid (100 %). Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2022-07-02

Vi arbetar dagtid måndag till fredag.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför
kontakt med säljare.

För att kunna komma i fråga för en anställning hos oss, ska ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Registerutdraget uppvisas först vid erbjudande om anställning.

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen in med din ansökan.
Kontaktperson:
Anna-Maria Sundström
Verksamhetschef
072-454 22 61

© 2015-2021 Värna