Till Vindrosens grund- och gymnasiesärskola söker vi en rektor.

Rektor Vindrosen

Verksamheten är väletablerad och har ett gott renommé och vi söker Dig som tillsammans med ett engagerat och välfungerande kollegium vill bidra till att fortsätta utveckla skolan både vad gäller elever och medarbetare.Vindrosens särskola är en liten grund- och gymnasiesärskola som i dag har 15 elever inskrivna. En del bor i våra elevboenden och andra kommer till skolan med skoltaxi.

Vi har ett tätt samarbete med elevernas boende och strävar efter en gemensam syn på hur vi skall stödja den enskilde elevens utveckling på bästa sätt.Verksamheten leds av en ledningsgrupp i dag bestående av Verksamhetschef/Tf Rektor, Ekonom, HR, Föreståndare.

Verksamhetens huvudman är Stiftelsen Vindrosen och är en icke vinstdrivande stiftelse

Arbetsuppgifter:                                               

Vi söker Dig som har förmåga att locka fram det bästa hos medarbetare och elever och vill tillsammans med ledningsgruppen och kollegiet leda verksamheterna framåt. Du är en god organisatör med förmågan att lyfta blicken och skapa struktur i verksamheten. Du är prestigelös, klarar att leda flera processer parallellt och tar hjälp när så behövs. Vi ser gärna att Du arbetat som skolledare och har med Dig goda erfarenheter från arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du är engagerad och positiv med goda ledaregenskaper samt har ett stort intresse i varje enskild elevs kunskapsutveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du ansvarar för skolans utveckling, med utvärdering och uppföljning, med fokus på långsiktigt kvalitetshöjande arbete. De olika delarna i tjänsten är kvalitetssäkring, planering, schemaläggning, uppföljning, dokumentation, arbetsledning och beredskap.

Du är arbetsledare för skolans medarbetare, men Du kan även komma att arbetsleda utanför Din områdeskompetens. En viktig del är att inspirera anställda och jobba för att alla ska sträva mot gemensamt uppsatta mål och riktlinjer.

I Ditt arbete ansvarar Du för att i alla hänseenden göra Ditt yttersta för att utföra ett arbete av hög kvalitet utifrån Waldorfskolans läroplan och Skolverkets riktlinjer, elevens behov och önskemål.

 Formella krav:
Vi söker Dig som har erfarenhet av socialt arbete och kunskap och erfarenhet av målgruppen. Du har erfarenhet av arbetsledning och trivs med att bygga och leda team.

Du har även erfarenhet av pedagogiskt arbete inom skolvärlden.

Meriterande är

Rektorsutbildning

Waldorflärarutbildning med erfarenhet

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Du har god datorvana

Du har B-körkort

Vindrosens värdeord Relation – Mänsklighet – Långsiktighet – Respekt – Värdighet stämmer väl överens med hur du utövar ditt ledarskap.

Övrig information:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.
Vi önskar ett utdrag från belastningsregister i samband med anställningstillfället.

Tjänsten är 60 – 80%, tjänsten går att anpassa efter behov.

Om oss:

Inom Stiftelsen Vindrosen arbetar vi med barn och unga med diagnoser inom autismspektrumet. Vi har en grund- och gymnasiesärskola, tre boenden (9:8) och fritidsverksamhet, samt en daglig verksamhet (9:10) i Sjöbo kommuns norra del, närmare bestämt i Vollsjö och Vallarum.

Verksamheten drivs utifrån en antroposofisk människosyn med en Waldorfpedagogisk särskola och ett läkepedagogiskt arbetssätt.

Vi vill ha din ansökan via mail, märk med Rektor, och den ska innehålla ett personligt brev samt CV.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Start:
Tillträde enligt ök.

Kontaktperson: Mikael Retsler, 072 500 50 52

 Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

© 2015-2020 Värna