Föreningen Solåkrabyn söker föreståndare till två gruppbostäder i Järna

Föreningen Solåkrabyn är en idéburen verksamhet utan vinstsyfte vars ledord är meningsfullt liv i gemenskap.

Solåkrabyn erbjuder vuxna med funktionshinder enligt LSS en individanpassad livs- och arbetsgemenskap i nära anknytning till samhället och dess normer. Genom ett personligt anpassat boende i grupp eller i egen lägenhet – på landet eller i tätort – erbjuds goda möjligheter till utveckling och trygghet.

Rätten till ett meningsfullt arbete och identitetsstärkande sysselsättning ingår som en viktig princip i Solåkrabyns verksamheter. Individuellt anpassade uppgifter i arbete och terapi, kompletterar boendets sociala inverkan.

Arbetet som föreståndare medför att, enligt LSS, ansvara för att boende får stöd och service i överensstämmelse med gällande lagstiftning och arbetsinstruktioner samt verka för och implementera Solåkrabyns kärnvärden i det socialterapeutiska arbetet.

Som föreståndare ingår medarbetaransvar och arbetsledning, administrativa uppgifter såsom social dokumentation och schemaläggning, ansvar för uppföljning, kvalitetssäkring och vidareutveckling av arbetet.

Vi söker dig som är lyhörd, kreativ, nyfiken, kommunikativ, stresstålig och strukturerad. Vi ställer höga krav på att du är bra på att planera och strukturera ditt arbete, att skapa relationer med boende, anhöriga och medarbetare. Du bör kunna arbeta självständigt och samarbeta i team. Erfarenhet av arbetsledning och arbete inom omsorgsverksamhet är meriterande.

Kvalifikationer
Högskolepoäng godkända av tillståndsmyndighet, minst 180 hp. Exempelvis Högskoleutbildning inriktning Socionom, Beteendevetare, Sjuksköterska, B-körkort, behärska svenska i tal och skrift på grund av mycket dokumentation och kommunikation. Du har god kunskap om LSS samt tillhörande lagstiftning.

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare / Heltid, 39,5 timmar/vecka

Lön
Avtalsenlig lön.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök via e-post till: ann-catrin.johansson@solakrabyn.se

Sista ansökningsdag
29 januari 2024.
(Intervjuer sker löpande och platsen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag)
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Kontaktpersoner
Jenny Lundqvist, verksamhetschef. Tel: 076 146 64 54
Charlotte Frenker, biträdande verksamhetschef. Tel: 076 760 60 97